صنایع دستی دریایی

صنایع دستی دریایی

صنایع دستی دریایی، زیبایی و ظرافت

صنایع دستی دریایی در مناطقی رونق دارد که دارای نوار ساحلی هستند. این مناطق با توجه به شرایط اقلیمی خود و نزدیکی به دریا و ساحل می‌توانند مواد اولیه را در اختیار بومیان قرار داده تا صنایع زیبایی تولید کنند. انواع مختلفی از وسایل دست ساز با صدف دریایی وجود دارد که ساخت آنها بسیار دلنشین و جذاب است. همه کسانی که مقداری صدف دریای و گوش ماهی دارند ترجیح می دهند آنها را به بهترین شکل تزیین نمایند و یا با استفاده از صدف ها کار های دست ساز و وسایل تزیینی مختلفی تهیه نمایند.

انواع صنایع دستی دریایی

صنایعی مانند معرق صدف و نقاشی روی صدف از مهم‌ترین رشته‌های این صنعت محسوب می شوند. در رشته معرق صدف، افراد سعی می‌کنند با کنار هم قرار دادن تکه‌های صدف، طرح موردنظر را ایجاد کنند. برای تولید این محصولات از صدف، مرجان و گوش ماهی استفاده می‌شود. نقاشی روی صدف همان‌طور که از نام آن پیدا است، با نگارگری و ایجاد طرح‌های مینیاتوری به‌وسیله قلم بر روی صدف ایجاد می‌شود.

صنایع دستی دریایی

 

نحوه ساخت

وسایل مورد نیاز:

  • تعدادی صدف تمیز و منظم و یک اندازه
  • چسب حرارتی
  • طرح یا ایده ساخت مجسمه یا هر کاردستی دیگر

نحوه ساخت مجسمه ها و یا وسایل صدفی بسیار ساده است. کافی است طبق طرحی که در ذهن دارید پیش بروید. قسمت پایین صدف ها را چسب حرارتی زده و چیدمان را انجام می دهید. به همین راحتی! به طور مثال اگر قرار هست یک جاشمعی بسازید، به یک حجم استوانه نیاز دارید. ابتدا یک کفی مناسب برایش در نظر بگیرید. روی کفی که می تواند مثلا از جنس چوب باشد، شروع به چیدن صدف ها کنید. ردیف اول، ردیف دوم و … تا انتها ادامه دهید.

صنایع دستی دریایی ایران:

استان هرمزگان به دلیل سواحل زیبا و وسیع خلیج‌فارس و دریای عمان تنوع بسیار زیادی در گونه‌های صدف‌های دریایی دارد.  بومیان با جمع‌آوری صدف خام از سواحل، آن‌ها را به وسایل تزییناتی و کاربردی تبدیل می‌کنند. صنایع‌دستی دریایی در هرمزگان بسیار محبوب است. مثلاً بومیان از این فراورده‌های دریایی مانند صدف‌ها استفاده کرده و از طریق رنگ‌آمیزی و چسباندن آن‌ها انواع لوستر، پرده، مجسمه، انواع قاب و تابلوهای هنری و زیورآلات می‌سازند.  از این طریق هم منافع اقتصادی زیادی برای منطقه به وجود می‌آورند و هم فرهنگ منطقه را به دنیا نشان می‌دهند. علاوه بر هرمزگان، یکی دیگر از شهرهای جنوبی که صنایع‌دستی دریایی در آن رواج دارد، شهر چابهار است.

محصولات صنایع دستی دریایی

مردم شهرهای ساحلی، می‌توانند انواع صدف و موجودات دریایی را جمع آوری کرده و طبق سلیقه خودشان، محصولات متنوع و جالب تهیه کنند. اما بیشترین محصولاتی که تولید می‌شوند، لوستر، پرده، مجسمه، انواع قاب و تابلوهای هنری و زیورآلات هستند که طرفداران زیادی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× پشتیبانی آنلاین